Sve spremno za kabl Crna Gora-Italija

Bez autora
Jul 26 2012

Ministar finansija Milorad Katnić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić kazali su da ne postoje prepreke za finalizaciju projekta izgradnje podmorsko interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije. Katnić i Kavarić su se sastali sa predstavnicima italijanske kompanije TERNA i Crnogorskog elektroprenosnog sistema. Obje strane su u potpunosti posvećene ispunjenju ugovornih obaveza i iskazale su obostrano uvjerenje da će isti biti realizovan u skladu sa usaglašenom dinamikom. Na sastanku su razmatrane dosadašnje aktivnosti i definisani budući pravci saradnje na realizaciji projekta izgradnje podmorsko interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije. Projekat izgradnje podmorskog interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije i ostvarenja strateškog partnerstva Crnogorskog elektroprenosnog sistema i italijanske kompanije TERNA pozicionira našu državu kao energetsko čvorište u regionu.

Sve spremno za kabl Crna Gora-ItalijaMinistar finansija Milorad Katnić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić kazali su da ne postoje prepreke za finalizaciju projekta izgradnje podmorsko interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije, saopšteno je.

Katnić i Kavarić su se sastali sa predstavnicima italijanske kompanije TERNA i Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

- Obje strane su u potpunosti posvećene ispunjenju ugovornih obaveza i iskazale su obostrano uvjerenje da će isti biti realizovan u skladu sa usaglašenom dinamikom, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su razmatrane dosadašnje aktivnosti i definisani budući pravci saradnje na realizaciji projekta izgradnje podmorsko interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije.

- Projekat izgradnje podmorskog interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije i ostvarenja strateškog partnerstva Crnogorskog elektroprenosnog sistema i italijanske kompanije TERNA pozicionira našu državu kao energetsko čvorište u regionu. Ovim projektom se tržište Balkana povezuje sa tržištem EU, što povećava vrijednost ostalih međudržavnih dalekovoda, kroz povećanje prihoda od njihove eksploatacije u svrhu tranzita električne energije, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik